Skip to content

Η Α.Δ.Μ-Θ. στην Ημερίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ημερίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με θέμα «Καινοτομία και Ψηφιακή Μετάβαση στην Εξορυκτική Βιομηχανία-Εφαρμογές και Προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του ΣΜΕ, παρευρέθηκε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, δρ. Ιωάννης Σάββας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού εξήρε το έργο που πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΜΕ, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο εξορυκτικός κλάδος. Επεσήμανε μάλιστα, πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο Σύνδεσμος αφορά τη χάραξη μιας στρατηγικής βιώσιμης χρήσης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, με τρόπο  που να εξασφαλίζει τη μελλοντική τους επάρκεια και όχι με μια στενή βραχυπρόθεσμη λογική. 

Στην ημερίδα, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο HYDRAMA GRAND HOTEL, παρευρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Α.Δ.Μ-Θ. Στέλιος Ταμβακίδης  και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φυσικών Πόρων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της Α.Δ.Μ-Θ. Βαγγέλης Μαυρομάτης. 

 

Skip to content